(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
broskvový koláč s mandlovou drobenkou
Potřebné ingredience
Suroviny na jeden korpus::::hladká mouka250 g,měkké máslo150 g,cukr1 lžíce,vejce1 ks Suroviny na náplň::::broskve4,smetana300 ml,vanilkový puding půlka pytlíku, vejce1 ks,žloutek3,cukr3 lžíce Suroviny na mandlovou drobenku::::polohrubá mouka100 gmáslo100 g,cukr moučka100 g,polohrubá mouka50 g,mixované mandle50 g
Postup přípravy
drobenka:Všechny suroviny na drobenku smícháme a nahrubo nastrouháme na struhadle
korpus: Ze surovin na korpus připravíme těsto, necháme v lednici cca 2 hodiny odležet. Poté na pomoučené ploše vyválíme na plát, kterým vyložíme formu na korpus. Propícháme vidličkou.
1-Čerstvé broskve rozkrojíme napůl, vyndáme pecku a dáme do trouby na 200°C cca 15 minut.
2- necháme pod folii zapařit a oloupeme.Vložíme na korpus.
3- Smetanu svaříme s vanilkovým pudinkem a cukrem.
4- Poté odstavíme a za stálého šlehání zapracujeme vejce a žloutky.
5- Nalijeme na korpus, posypeme drobenkou
6- pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C cca 50 minut.
korpus: Ze surovin na korpus připravíme těsto, necháme v lednici cca 2 hodiny odležet. Poté na pomoučené ploše vyválíme na plát, kterým vyložíme formu na korpus. Propícháme vidličkou.
1-Čerstvé broskve rozkrojíme napůl, vyndáme pecku a dáme do trouby na 200°C cca 15 minut.
2- necháme pod folii zapařit a oloupeme.Vložíme na korpus.
3- Smetanu svaříme s vanilkovým pudinkem a cukrem.
4- Poté odstavíme a za stálého šlehání zapracujeme vejce a žloutky.
5- Nalijeme na korpus, posypeme drobenkou
6- pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C cca 50 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé